Jeg elsker å lage mat, med det mener jeg at jeg virkelig koser meg på kjøkkenet og ser på det som et skikkelig lyspunkt i hverdagen. Det startet veldig bra når jeg i går prøvde meg på Beef Wellington, jeg tok meg et glass vin og fant frem alle ingrediensene kl 17. Det hele så sånn ut: 

Når jeg ser på dette bildet nå føler jeg at jeg burde skjønt alvoret, men den gang ei. For hver time som gikk ble jeg bare mer og mer stressa, og når maten endelig stod på bordet kl 01 var jeg rett og slett utslitt. Syv timer (SYV!!!) tok det å lage Beef Wellington. Var det verd det? absolutt ikke. Kommer jeg til å prøve igjen? selvfølgelig. 

Poteten og rødvinssausen kommer jeg til å lage et eget innlegg til med oppskrift, fordi det syntes jeg de fortjener. Akkurat med denne biffen vet jeg ikke helt hvor jeg skal starte, det er så mye å klage på! Jeg har aldri jobbet med butterdeig før, den deilige indrefileten fortjente bedre enn dette, alt det unødvendige arbeidet og ikke minst alt jeg glemte i prosessen. Men kanskje min bevissthet rundt dette gjør at du kommer til å lykkes hvis du prøver. 

For det første, kjøttet bør være romtemperert når du starter. Ha det derfor gjerne liggende på kjøkkenbenken fra du står opp, for dette tar lang tid. Hva gjorde jeg? Kjøpte det kl 14 fra en iskald ferskvaredisk. Men akkurat det var ikke verdens undergang, den kommer senere. Start med å mariner kjøttet rikelig med salt og pepper før det brunes på sterk varme. Når dette er gjort skal det smøres inn med sennep (Ramsay foreslo English mustard så jeg hørte på ham) med en gang det er tatt av varmen så det trekkes skikkelig inn i kjøttet. 

Jeg er ikke fan av sennep, men dette ga faktisk en utrolig god smak. Når dette er gjort skal biffen igjen hvile til den er romtemperert, da har man tid til å forberede soppblandingen som skal legges rundt biffen. 

Jeg brukte portobellosopp, aromasopp og sjampinjong, så kuttet jeg fire-fem sjallotløk med tre fedd hvitløk, og litt bladpersille. 

Sopp smaker best når man legger til veske, jeg gikk for hvitvin. Jeg så noen bruke whisky, men det hadde ikke jeg så da var jeg litt kreativ. Hva tror du skjer nå? Joda denne skal også avkjøles. Det går veldig mye tid til avkjøling, noe som egentlig er greit ettersom man får tid til å forberede andre ting, men dette var litt i overkant. Her kommer den første store feilen jeg gjør. Jeg glemmer at jeg har kjøpt brødsmuler som skal blandes inn med soppen, som gjør at jeg blir stående en god stund å presse ut veske fra soppen. Brødsmulene ville nok hjulpet med å trekke den til seg, men neida dette gjorde jeg for hånd. 

Når alt er avkjølt legger man parmaskinke og soppblandingen oppå plastfolie før man ruller biffen inn. Gjett hva du skal gjør nå? Vente. Igjen. 30 nye minutter går hvor biffen skal hvile i kjøleskapet, på dette tidspunktet var alt annet klart så jeg kjente meg ganske frustrert og sulten. Det irriterer meg også hvor enkelt det hele føles ut når jeg nå skriver det, for enkelt var det ikke.

Neste feil: Jeg har som sagt aldri jobbet med butterdeig, så den klarte jeg kjevle ut så den ble alt for tynn, noe jeg er veldig sikker på at ødela hele greia. 

Neste steg var å pensle rundt biffen med egg så deigen festet seg skikkelig. Så stakk jeg et steketermometer inn i midten og stekte den på 220 grader til den nådde en kjernetemperatur på 57 grader. Det var litt irriterende når jeg tok den ut og bunnen var helt rå, men her har jeg heldigvis lært hva man ikke skal gjøre. 

Som tilbehør gikk jeg for ovnsbakte poteter og honningglaserte rotgrønnsaker. Hvis jeg skulle gjort dette igjen ville jeg gått for tilbehør som ikke trenger en tur i ovnen, for det at jeg hadde poteten under biffen i ovnen gjorde at det ikke kom noe varme der. Jeg måtte derfor legge den inn for å få stekt undersiden litt, noe som igjen gjorde oversiden myk, katastrofe. 

Så ja, dette kunne gått bedre. Med mindre du har god tålmodighet og tåler at det ikke blir perfekt første gangen kan du godt prøve, men dette er ikke noe jeg ville gjort hver dag. I kveld tar jeg en pause fra matlagingen og bestiller en pizza, men i morgen er jeg tilbake og tenker at jeg skal prøve meg på hjemmelaget hamburger. 

Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger på bloggen jeg har startet fra folk jeg ikke kjenner og som ikke kjenner meg, derfor tenkte jeg å skrive et innlegg i morgen der de som ikke vet hvem jeg er kan få litt bedre innsyn i det. Håper alle har hatt en veldig fin helg og at dere får en fin søndagskveld. Her blir det som sagt pizza og farmenfinale. x

God lørdagskveld! Sitter for øyeblikket og koser meg med alle mot en og et glass hvitvin, skikkelig lørdagskos. Hadde egentlig tenkt å publisere denne oppskriften tidlig i dag i tilfelle noen kanskje hadde lyst å lage dette nå i kveld, men det har jeg merkelig nok ikke hatt tid til. Jeg ble for mett i går så fikk ikke skrevet det før jeg la meg, og har brukt store deler av dagen i dag på å forberede kveldens festmåltid. Adrian har bursdag i dag og har ønsket seg Beef Wellington, og med tanke på hvor kjipt det er å fylle år i denne tiden vi er inne i hadde jeg ikke noe annet valg enn å prøve meg. Jeg har aldri laget det før, men har gjort god research så tror det kan bli velykket. Jeg blir å legge ut oppskriften jeg har gått for i morgen, så kanskje dere tør å prøve dere på det samme en dag, om resultatet blir bra selvfølgelig. 

Men nå skal jeg legge ut oppskrift på gårsdagens middag! Den ble over gjennomsnittet vellykket, så den kan jeg absolutt anbefale. Det som stod på menyen var mørbrad, annapoteter og hjemmelaget peppersaus med baconsurret asparges som tilbehør. Dette har jeg laget mange ganger, men jeg merker at det bare blir bedre og bedre for hver gang. Det man trenger er: 

Biff: 

  • Valgfri biff, jeg valgte som sagt mørbrad
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Olje

Annapotet: 

  • Poteter (jeg plukker ønsket antall på butikken)
  • Parmesan
  • Sjallotløk
  • Hvitløk
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Muffinsformer

Peppersaus: 

  • Grønne pepperkorn
  • Rosepepper
  • Hvite pepperkorn
  • 3 dl oksekraft
  • 3 dl fløte
  • Sjallotløk
  • Smør
  • Salt og pepper

Det første jeg gjør er å klargjøre alt til poteten. Jeg starter med å smelte 100 – 200 gram smør som skal stå og avkjøle seg mens jeg gjør meg ferdig med forberedelsene. Poteten skal skrelles og skjæres i veldig tynne skiver, dette er veldig enkelt dersom man han en mandolin men man kan også gjøre det med en ostehøvel eller en veldig skarp kniv. Løken og hvitløken kjører jeg med stavmikser, noe jeg egentlig kunne gjort med osten også men den gikk jeg for å raspe. 

Når alt dette er gjort blander man løken, parmesan og det klarnede smøret (ikke det hvite på bunnen). 

Potetene kan stå og marinere mens man forbereder asparges og saus. Å lage baconsurret asparges er så enkelt som det kan bli. Man kutter av bunnen på asparges, koker de i ett – to minutter i vann med litt salt, og surrer de inn med bacon. 

Så forbereder jeg peppersausen. 

Jeg bruker å kjøpe “fem peppar”, eller “viispippuri” om du vil, fra Santa Maria. Irriterende nok selger de ikke grønne pepperkorn separat der jeg handler, så derfor går jeg for denne miksen. Det som er fint da, er jo at jeg faktisk får alle de peppersortene jeg trenger! Jeg bruker å skille ut rosepepper, grønne pepperkorn og hvite pepperkorn tar med litt av de sorte) og kverne de med morter. Dersom man ikke har morter kan man legge kornene i en plastpose og slå dem med en kjevle, men jeg vil da anbefale å bruke dobbel pose ettersom det fort går hull på den. 

Før man begynner på sausen vil jeg anbefal at man får poteten i ovnen. 

Plasser potetskivene på denne måten og sett de inn i ovnen på 230 grader i ca 30 minutter. Når man har fått de inn i ovnen anbefaler jeg at man starter med sausen med en gang, det er greit at den får stå en stund ettersom den blir tykkere av det. 

Man starter da med å frese løken kjapt i en kasserolle sammen med litt smør. 

Når dette er gjort tilsetter man pepperblandingen og har det steke litt i pannen før man tilsetter kraften og fløten. 

Nå kan sausen koke til potetene er ferdig, og man kan gjøre seg ferdig med resten. Jeg gikk for å steke asparges først i går, men ville nok gått for biffen først om jeg skulle gjort det igjen for den trenger jo litt hviletid. 

Når jeg steker biff har jeg først smør i pannen som jeg skrur opp på høy varme. Når smøret blir nøttebrunt legger jeg biffen i og bruner den i ca et halvt minutt på hver side før jeg lar den hvile i 1-2 minutter. Når biffen hviler skrur jeg platen til middels varme, og heller litt olje i pannen før jeg legger biffen på igjen. Jeg har lært at når det pipler på toppen av biffen, så er den medium stekt, men det klarer jeg ikke forholde meg til. Så husker jeg veldig godt at det var noen som en gang sa at man vet akkurat hvordan biffen er inni ved å klemme på den, så nå er det det jeg går etter. Man kjenner rett og slett på motstanden i biffen hvordan den er stekt, og det funker hver gang. 

Nå skal potetene nærme seg ferdige, om de ser ut som på bildet over skal de være ganske perfekte. Da er det bare å få maten på bordet og kose seg!

Jeg kan bekrefte at det smakte like godt som det ser ut som. Håper du prøver deg på å lage det samme for det er virkelig verd tiden din, og det smaker heeeeelt vanvittig nydelig. Nå skal jeg lage Beef Wellington og eksprimentere litt på kjøkkenet. Jeg kommer med andre ord tilbake i morgen med en ny oppskrift. Lykke til med matlagingen og god helg! x

God fredag! Jeg har veldig lyst til å si endelig helg, men vi kan vell alle være enige om at hver dag er en helgedag for tiden? Men for min del prøver jeg å bevare alle ukedagene så godt jeg kan, for fredag er min favorittdag og jeg vil ikke bruke den opp. I tillegg har jeg et par faste rutiner knyttet til middag her hjemme, så jeg er for så vidt ganske hverdags orientert. Texmextorsdag og biff-fredag har blitt rutine, og det syntes jeg er helt nydelig for man kan lage så utrolig mye god mat innenfor begge kategoriene! Min absolutte texmexfavoritt er quesadillas, som jeg egentlig føler er mer snaks enn middag, men men. I dag skal jeg legge ut oppskrift på hvordan jeg lager hjemmelaget salsa, også kalt pico de gallo, og guacamole. Så vil jeg bare si at det er ikke vanskelig å lage dette, men kuttingen tar litt tid!

Det man trenger er: 

  • Kylling
  • Tacokrydder
  • Tortillas
  • 4 tomater
  • 3 lime
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 avokado
  • 1 rød løk
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Pico de gallo

Jeg tenker at det enkleste er å bare starte med en liten bildeserie som viser ganske greit hva som skal gjøres: 

 

Veldig enkelt og greit: Du skjermer et kryss på bunnen av tomatene, legger de 1-2 minutter i kokende vann (når skallet begynner å prelle av er de klarer for å tas opp) før du flytter de over i iskaldt vann og lar de avkjøle seg. Når dette er gjort er de kjempe enkle å skrelle. Etter de er skrelt liker jeg å tørke av de med kjøkkenpapir, de er mye mer behagelig å jobbe med da. Del hver tomat i fire, fjern innmaten og kutt de opp i små biter. Før man begynner med paprika (som kan byttes ut med chilli om man liker det sterkere) og koriander squises det limejuice over tomaten, da får denne satt seg med en gang. Jeg brukte veldig store tomater denne gangen så trengte en og en halv lime for å få den smaken jeg ville, men som dere skjønner her er det bare å smake til. 

Tips! Hold kniven og vend den rundt når du squiser ut saften fra limen, da går det mye fortere og du får ut alle saften som er der. 

Jeg har som nevnt investert i livets kjøkkenredskap, så jeg kutta hele den røde paprikaen og koriandern med stavmikseren min før jeg rørte det inn med tomaten og limen. Når alt dette er gjort er det bare å smake til med salt og pepper før man setter den i kjøleskapet. Den kan gjerne lages dagen før, jeg syntes faktisk den smaker bedre etter at den har fått stått en stund til kjøling. 

Guacamole

Her gjorde jeg det så enkelt som at jeg la to avokado, en hel rødløk, saften fra en og en halv lime, salt og pepper, en hel grønn paprika og en halv potte (yes thats right) med koriander i en bakebolle og kjørte (for første gang) på med stavmikser! Det var en drøm etter å ha brukt mine timer med umodne avokados og gaffel. 

Resultatet ble upåklagelig! Dette er jo en veldig enkel oppskrift da, og man kan jo legge til det man måtte ønske. 

Da jeg bodde i England jobbet jeg på en restaurant som het Las Iguanas, og der lagde de verdens beste quesedillas. Jeg får dessverre ikke til å lage de samme hjemme, men det som var med disse var at de var utrolig enkle. Det var liksom bare kylling og ost i de, så derfor har det blitt til at jeg bare har kylling og ost i mine. Hvis noen har noe godt forslag til annet fyll må dere gjerne sende meg en melding! 

Et triks jeg bruker når jeg lager quesadillas er at jeg hakker opp kyllingen før jeg legger den i tortillaen, jeg innbiller meg at man ikke trenger like mye kylling da fordi du fordeler det så mye bedre. 

Hvis du trengte litt inspirasjon til tacofredagen din håper jeg du fant det her. Ps: jeg bruker faktisk en hel fersk krukke med koriander når jeg lager dette, så ikke vær redd for å kjøre på!

I dag planlegger jeg å lage biff med annapoteter og hjemmelaget peppersaus, så da kommer oppskrift på det i morgen. Håper du får en nydelig helg, x

Hvis jeg hadde måtte spise en rett resten av livet hadde jeg valgt pasta bolognese. Jeg tuller faktisk ikke når jeg sier at jeg har lyst på det hver eneste dag, er ikke det merkelig? Før jeg møtte Adrian levde jeg så og si på Dolmio og Toro, men han lærte meg raskt hvor mye bedre mat smaker når det er laget fra bunnen av. Jeg har enda tilgode å lage pastaen fra bunnen, trolig på grunn av minner av en veldig mislykket pastarett som ble laget da jeg hadde mat og helse for et tiår siden. Men i dag skal jeg dele min bolognese-oppskrift, som jeg vil påstå smaker bedre enn noen annen jeg har fått servert. Jeg har brukt to år på å finn ut hva som blir best, og jeg tror endelig jeg har nådd toppen. 

Det du trenger er: 

  • Hermetiske tomater (jeg bruker kun de fra Rema 1000, har prøvd mange andre men det blir ikke det samme. Blander en med hvitløk og en med basilikum og urter)
  • 400-500 g kjøttdeig
  • En rødløk
  • En halv gul løk
  • To sjallotløk
  • Fire fedd hvitløk
  • Olje
  • To gulrøtter
  • To terninger kjøttbuljong
  • 3-4 dl vann
  • Et halvt glass tomatpuré
  • Laurbærblad
  • Salt og pepper
  • Pasta

Tips: Jeg bruker å tilsette oregano og persille i sausen men det kan sløyfes (sløyfes betyr at man kan droppe det, vil bare nevne det ettersom jeg lærte det selv for ikke så veldig lenge siden).

Det første man gjør er å kutte opp all løken i små biter. Her brukte jeg stavmikser for å få finkuttet alt, men det gjorde jeg for første gang i går så å kutte det opp for hånd er virkelig ikke noe problem. Når man har gjort det skal løken freses med litt olje i pannen før man går videre. 

Når det er gjort blander man inn to buljongterninger. Jeg syntes det er greit å få de godt blandet inn før jeg heller på vannet. 

Når du har tilsatt vannet skal det få putre i to til tre minutter før man blander inn tomatpuré. Det som kommer nå er det viktigste i hele prosessen!

Jeg har alltid hatt tomatpuré i til slutt, men etter jeg begynte å blande den inn før de hermetiske tomatene har sausen fått en heeelt annen smak. En mye bedre smak! Når dette er gjort kan man kutte opp gulrot mens basen småkoker. 

Når gulroten er kuttet er bare tilsette den, de hermetiske tomatene, krydder om man vil, og salt og pepper. Når alt dette er gjort skal sausen småkoke på lav varme så lenge det lar seg gjøre. Jeg har vanligvis latt den stå i 4-5 timer, men lot den putre i hele 7 timer i går, og da smakte den utvilsomt bedre enn noen gang. Som jeg nevnte er jeg over gjennomsnittet glad i pasta, så derfor har jeg sett en del videoer på nettet om hvordan jeg kan få den perfekt. Det jeg lærte da var at pastaen skal koke i en stor kasserolle med mye vann og mye salt. I tillegg skal sausen få putre så lenge som mulig for best mulig smak. 

Kjøttdeigen kan man gjerne steke før man begynner med sausen, men siden den var frossen når jeg begynte å lage mat ventet jeg til senere. Jeg har tidligere hatt kjøttdeigen i med det samme jeg setter på sausen, men har lært at den da kan bli seig og ødelegge mye av smaken. Jeg vil anbefale å ha kjøttdeigen i når det er ca en time igjen. 

Jeg er stor fan av fersk pasta, helst tagliatelle, men gikk for en litt spenstigere variant denne gangen. Kjøpte denne på Rema 1000, og den er absolutt å anbefale. 

Jeg hadde bestemt meg for å droppe hvitløksbrød, men er det noe som fortjener hvitløksbrød så er det jo pasta bolognese. 

Jeg vet at det ser ut som det er mye jobb og at man trenger mange ingredienser, men hvis du tar deg en runde på kjøkkenet kan jeg nesten lovet at du finner de fleste ingrediensene der allerede. Hvis du har lyst å kose deg til helgen vil jeg anbefale deg å prøve denne oppskriften, jeg kan garantere deg at du ikke blir skuffet. 

I kveld skal jeg lage quesadillas, så i morgen kommer det oppskrift på hjemmelaget salsa og guacamole! Ha en fin dag videre x 

God tirsdag! Tenkte jeg skulle dele den oppskriften jeg har fått flest spørsmål om og som mange allerede har sendt meg bilder av at de har laget, nemlig hjemmelaget hvitløksbrød. 

Det er mye enklere enn man skulle tro, alt man trenger er: 

  • Halvstekte baguetter
  • Smør
  • Hvitløk
  • Ost (gjerne cheddar og mozzarella)
  • Persille eller kjørvel
  • Salt og pepper

Det første man gjør er å ha smør, hvitløk og persille i en liten skål. 

Deretter blander du innholdet i skålen godt og legger til ost. De første gangene jeg lagde dette hadde jeg alt for mye smør og alt for lite ost, blandingen ble da veldig flytende som gjorde at brødene ble slappe og seige. Jeg brukte også veldig mange forskjellige krydder og oster ettersom det var det jeg hadde funnet oppskrift på, men har i senere tid lært at her er faktisk det enkleste også det beste. 

Jeg bruker veldig mye ost. blander det inn litt og litt for å gjøre prosessen enklere. 

Når blandingen er ferdig er det bare å skjære opp baguettene og smøre på. Baguettene trenger ikke varmes før man gjør dette, ettersom de steks i ovnen samtidig som osten smelter. 

Nå er det rett i ovnen på 220 grader i 10-12 og minutter, så er de klare. Dette tar selvfølgelig litt lengre tid og man trenger litt flere ingredienser enn hvis man steker frossent hvitløksbrød, men det er virkelig verd det. 

Så nå har du oppskriften på fantastiske hvitløksbrød! Jeg lager de nesten hver gang jeg lager noe som inneholder pasta, og det er litt for ofte enn jeg tørr å innrømme. Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende meg en melding. Håper du får en fin dag, og selvfølgelig en god middag! x

Første oppskrift på bloggen! Dette er en favoritt hos meg, og forhåpentligvis slår den godt an hos deg også. Jeg har kommet opp med denne løksausen selv, og det er den som skal ha æren for at dette er en så god rett. 

Det man trenger er: 

  • Koteletter (jeg liker best nakkekoteletter, men her kan man bestemme selv)
  • Grillkrydder
  • Mandelpotet
  • Potetkrydder
  • Olje
  • Gul løk
  • Sjallotløk
  • Hvitløk
  • Kjøttbuljong
  • Creme fraiche
  • Fløte
  • Persille eller kjørvel
  • Gulrot
  • Brokkoli
  • Rosenkål
  • Salt og pepper

Ovnsbakte mandelpoteter

Vask så mange poteter du ønsker å lage og legg de i en plastpose. Kutt opp to fedd hvitløk og sjallotløk (en er nok, men de jeg hadde var så små så jeg brukte to). 

  • Tips: Krydder til poteter fra Jacobs utvalgte er utrolig godt. Det er jo dessverre vanskelig å få tak i nordpå ettersom det kun selges på Meny, men det kan enkelt lages hjemme! For å lage det selv trenger man bare blande sammen timian, persille, oregano, paprikakrydder, løkpulver, salt og pepper. En perfekt og smakfull blanding til potet. 

Jeg hakket opp løken i min nye multikutter som jeg kjøpte for 349kr på Clas Ohlson (verd hver krone), og blandet det inn med poteten. Til slutt hadde jeg en liten dash olje i posen før jeg ristet godt og fordelte potetene utover på et bakepapir. Legg gjerne potetene til marinering tidlig på dagen hvis det er tid til det. Potetene er nå klare for 30 minutter i ovnen på 220 grader, så er de ferdige!

Koteletter med løksaus

Start med å stek kotelettene på middels varme. Jeg bruker alltid grillkrydderet fra Knorr fordi jeg innbiller meg at det er det mamma gjør, noe som heldigvis har vist seg å være veldig godt! 

Samtidig som kotelettene stekes hakker man opp en løk, to sjallotløk og tre fedd hvitløk. Denne blandingen stekes i fettet fra kotelettene, som bare kan legges til side når de er ferdigstekte. Når løken begynner å bli brun heller man over 2 dl vann og knuser to terninger kjøttbuljong til, dette skal småkoke ett minutt eller to. 

Når blandingen koker opp kan man hakke opp litt persille eller kjørvel om man vil det, men dette kan sløyfes. Til slutt tilsetter man et halvt beger Creme fraiche og 3 dl fløte, før man smaker til med salt og pepper. Når dette er gjort legger man kotelettene oppi sausen mens man gjør seg ferdig med det som gjenstår. 

Man kan bestemme selv hvilke grønnsaker man ønsker til, her går det som oftest i kokt gulrot, brokkoli og rosenkål.

Det var det, enkelt og greit! Lykke til med matlagingen og vel bekomme x

God søndag! Her skinner sola ute og jeg sitter inne, men forhåpentligvis ikke så veldig lenge. Kjenner det er nødvendig med en liten gåtur i dag. Men før det tenkte jeg å dele litt av serielisten min, som er en ganske så bra liste om jeg kan si det selv. Jeg blir å skrive litt om hver serie, i tillegg til at jeg gir et terningkast basert på min mening. Jeg har sett mye men ikke alt, så dersom du har en god anbefaling så legg den gjerne i kommentarfeltet og del den videre. Jeg har valgt å dele listen litt opp så det ikke blir for mange på en gang, håper noe faller i smak:

Netflix: 

The sinner: sesong 1

En nervepirrende thriller som det er vanskelig å legge fra seg før du finner ut hva som er greia. Fantastisk skuespill og fantastisk storyline. En mor drar på stranda med familien og ender opp med å knivstikke en tilfeldig mann fremfor alle som er der. Ingen vet hvorfor, ikke engang hun. Hvis du liker thrillere og spenning er denne å anbefale på det varmeste, terningkast 5. 

When they see us 

Siste skoledag før jul gikk vi for love actually og godteri i klasserommet. Elevene mine var ikke veldig imponerte over filmvalget så vi kikket oss inn på Netflix for å finne noe annet. Denne serien kom opp og jeg tenkte “denne må dere se!” Vi så første episode, og neste alle så den ferdig i løpet av ferien. Den er spennende, rørende, og direkte grusom å se på. Serien handler om central park five, en gruppe tenåringsgutter som blir uskyldig dømt for drap og voldtekt. Jeg kan garantere at du blir å gråte og rope av sinne flere ganger gjennom serien, for den er virkelig rørende på så mange plan. Dette er en fantastisk serie som forteller en utrolig historie, terningkast 6.

Mindhunter

Denne serien tar for seg opprinnelsen av begrepet seriemorder. To FBI-agenter intervjuer seriemordere for å får en forståelse av hvordan de tenker. Det er en psykologisk thriller som passer perfekt for de som like true crime, med mange kjente navn på listen, terningkast 5.

The haunting of hill house

Denne går vell mer under skrekksjangeren enn thriller, men herlighet så spennende den er! Det var noe med denne serien som jeg rett og slett bare elsket, men den er ikke for de lettskremte. Handlingen er klassisk skrekk med både hjemsøkt hus og gjenferd, men den har også noe eget som gjør at du ikke føler at du har sett det før. Hvis du liker skrekk av god kvalitet kan denne absolutt anbefales, terningkast 6.

Delhi crime

Du fikk kanskje med deg denne saken i VG for noen dager siden? Delhi crime forteller historien, og det er en historie man aldri glemmer. 

Jeg liker serier basert på virkeligheten, kanskje fordi jeg føler at jeg lærer noe av det, men denne virkeligheten gjør veldig vondt. Dette er en hjerteskjærende historie som blir å sette sine spor i de som ser den, så vær forbered på det. Man får se ting som er fælt, men det verste er egentlig alt man får høre. Denne er verd tiden din om du tåler det, terningkast 6.

HBO: 

The night of

En mann låner farens taxi, plukker opp en jente og fester med henne hele natten. De sovner sammen, men når han våkner har det skjedd ting han ikke kan forklare. Jeg har ikke lyst å røpe for mye, for dette er en utrolig spennende serie som jeg ikke har lyst å ødelegge med spoilers. Jeg har enda ikke møtt noen andre som har sett den, så jeg tror dette er en serie som har falt litt under radaren. Jeg elsket den, terningkast 6.

Better things

Endelig noe morsomt! Dette er en skikkelig feelgood serie som er både morsom og koselig, og egentlig ganske kul. Vi følger Sam som er alenemor til Max, Frankie og Duke (sykt kule navn?!) og får et innsyn i deres hverdag. Sam er en ganske kul mor, og det skjer mye som gjør at man føler med henne. Så hvis man vil se en kul og morsom serie er denne absolutt midt i blinken. Terningkast 5. 

High maintenance 

Også en feelgood serie, kanskje til og med verdens beste feelgood serie? Vi følger en fyr som selger weed i New York, og historiene til de han møter på sin vei. Jeg har veldig sansen for historier som føles ekte, og det får man virkelig servert her. Man møter nye mennesker i hver episode, og får et godt innblikk i deres hverdag. Denne serien får deg virkelig til å reflektere over hvor mange forskjellige hverdager som finnes der ute, noe som jeg selv syntes er veldig interessant å tenke på. Terningkast 5. 

Jeg tenker at det får være nok for denne gang, hvis noen har sett alt dette kan dere bare sende meg en melding så har jeg flere godbiter på lur. I kveld skal jeg lage koteletter med løksaus og poteter av noe slag. Jeg blir å legge ut oppskriften på det i kveld eller i morgen. Håper alle har en fin søndag og får seg litt frisk luft, klem x

Heia bloggen! Neida, men joda. For hundrede gang starter jeg blogg, men endelig har den litt mening. Jeg har oppdaget en enorm interesse for matlaging og deling av oppskrifter på Snapchat, og tenkte at det kanskje kunne være lurt å samle alt på et sted. Både for de som ønsker å bruke oppskriftene og for min egen del, blant annet fordi jeg lagde en sinnsykt god bearnaise for noen uker siden som ble helt mislykket på andre forsøk. Hadde vært fint å kunne sjekka egen oppskrift da gitt. En annen grunn til at jeg har lyst å dele er fordi det inspirerer meg til å prøve nye ting, noe det har vært lite av her i alle år. Jeg er i overkant glad i å lage den samme menyen uke etter uke, bestående av veeeldig mye Toro. Nå har jeg heldigvis lært hvor utrolig mye bedre ting smaker når det er laget fra bunnen, og kanskje inspirerer jeg andre til å bruke litt ekstra tid for å få mye bedre smak. 

Jeg har også oppdaget nå i senere tid at jeg lærer nye ting hver dag, og det har også lyst å dele. Det er veldig ofte at jeg tenker “oi, hvorfor har jeg ikke vist om dette før nå? Dette må jo alle få vite!” Så nå tenker jeg at jeg kan dele alle de tingene her. Jeg ser også alt for mye på TV, så film og serietips kommer nok også til å dukke opp fra tid til annen. De som har meg på snap vet jeg har laget en greit lang liste over tv-serier jeg syntes alle burde se, så den tenker jeg å dele litt mer utdypende her. Vi er jo virkelig inne i en tid nå hvor det er nødvendig å finne ting å gjøre eller se på, så da passer jo det perfekt. En siste grunn til at jeg har valgt å lage denne bloggen er at så utrolig mange har vist interesse for oppskriftene jeg deler, noe jeg syntes er helt vanvittig gøy. Det gjør meg altså så oppriktig glad, så tusen takk til dere som har sendt melding og til dere som har lyst å følge med på det jeg gjør. Jeg gleder meg virkelig til å starte skikkelig på dette prosjektet. For de som har lyst å følge meg på snap så heter jeg mkosbakk der. Takk for oppmerksomheten, vi snakkes snart x