Som lovet kommer nå oppskrift på det jeg vil kalle verdens beste hjemmelagde pizza (dette er selvfølgelig relativt). Denne oppskriften er litt egen, men mest inspirert av andre. Den er lavkarbo, og metter mer enn noen pizza jeg har smakt i hele mitt liv. Jeg spiser lett en hel grandis, men denne klarer jeg maks tre stykker av, selv om den er på samme størrelse som Grandiosa (som jeg lærte at i går inneholder så mange som 75 sukkerbiter). Denne oppskriften anbefaler jeg ALLE å prøve, for den smaker absolutt fantastisk og er mye sunnere enn ferdigpizza.

Pizzabunn Pizzasaus
200 gram revet ost (jeg bruker 4 oster fra Tine) 300 – 400 g kjøttdeig
2 egg 1 boks hakkede tomater
1 ss fiberhusk 1 ss tomatpuré
6 ss sesam-mel (eller mandelmel) 3 fedd hvitløk
1 ss oregano 1 ss oregano
1 ts timian 1 ts hvitløkpulver
1 ts basilikum Ost til topping

Så, for å lage den enkleste pizzabunn i verden er det eneste du trenger å gjøre å: Blande alle ingrediensene godt i en bolle, legg klumpen med “deig” på et bakepapir, legg et nytt bakepapir over og kjevle bunnen flat. Dette gir en rund og fin sirkel, som du ser på bildet over. Bunnen skal så inn i forvarmet ovn (220 grader), hvor den skal stekes uten fyll i 10 – 15 minutter. Jeg vil anbefale å kjenne på bunnen, da merker du fort om den er ferdig.

Fyllet har en liten hemmelighet, eller sausen har det. Jeg fikk et tips om at sausen ble bedre om den fikk stå en dag i kjøleskapet (takk Fredrik<3), og det kan jeg bekrefte at stemmer. Jeg har laget pizzaen to ganger nå, første gang med en saus som fikk stå og andre gang med en saus som ble laget rett før deigen. Den første, med saus som hadde stått i kjøleskap, var definitivt best. Men har du ikke tid, så har du ikke tid. Fyllet uansett, er himla rett å lage. Du har alle ingrediensene i en beholder, og moser det sammen med stavmikser. Når sausen er klar stekes kjøttdeig (i to omganger, da blir den mørere) før sausen tilsettes, så kan det godt putre i fem til ti minutter. Gjerne la sausen stå å putre mens pizzabunnen er i ovnen. Jeg bruker å blande en halv løk med kjøttdeigen på slutten av steketiden, så om du er glad i løk så gjør gjerne det.

Når bunnen er fin og fyllet er klart, er det bare å smøre det utover pizzaen og toppe med ost. Jeg krydrer også godt med pizzakrydder før jeg setter pizzaen i ovnen. Dette krydre kan også brukes i bunnen og fyllet i stedet for å bruke de krydrene jeg listet separat. Når pizzaen er klar skal den inn i ovnen til osten har smeltet, 220 grader her også. Dette tar ca 15 minutter, men her er det bare å følge med å se det an.

Jeg topper den ferdigstekte pizzaen med hvitløksdressing og grillkrydder, med salat på siden. Håper virkelig du lykkes med å lage denne, for da tror jeg du kommer til å bli imponert over hvor godt og enkelt det er. Jeg har aldri fått så mange forespørsler på oppskrift som jeg fikk da jeg delt bilder av denne på sosiale media, så jeg håper mange prøver seg og sender meg/tagger meg i resultatet! Til uken kommer det oppskrift på en alternativ mos som jeg lagde til svinesteik i går, den var helt magisk og jeg skal nå varme opp rester av den og steke noen fiskekaker. Håper du har hatt en fin helg, og at du har en fin søndagskveld<3

Endelig, endelig endelig er det fredag! Syntes det akkurat var søndag, så litt rart er det, men samtidig uhyre deilig. Helgevasken er tatt og det lukter nybakt brød her (eller nyvaska brød som jeg presterte å skrive i en melding tidligere), så her er egentlig alt bare fryd og gammen. Herregud som jeg elsker fiberbrødet til Sukrin! Det holder seg saftig og smaker kjempe godt med sukkerfritt jordbærsyltetøy eller kyllingskinke.

Men i dag skal jeg ikke skrive om brød, jeg skal dele en rett jeg lagde i går som ble overraskende god. Jeg prøve å finne en oppskrift på kylling i form på nett, men kom ikke over noe som ikke inneholdt fløte. Man kan absolutt lage mat med fløte når man spise lavkarbo, men jeg hadde bare et halvt beger Creme Fraiche i kjøleskapet og gadd rett og slett ikke gå på butikken. Derfor fant jeg ut at jeg like gjerne kunne finne på noe selv, og det ble en skikkelig suksess. Her blandet jeg sammen det jeg fant i kjøleskapet og håpet på det beste, og selv om at jeg ikke tok noen bilder av selve matlagingen var jeg rask å skrive ned ingrediensene etterpå. Her er det jeg brukte:

Kylling i form: Grønnsaksmos
2 kyllingfileter Brokkoli
5 dl vann Blomkål
To terninger kyllingbuljong Hodekål
Et halvt beger creme fraiche Rødløk
1/2 gul løk Purreløk
1/2 sjallotløk Hvitløk
3 fedd hvitløk Spinat
1/2 gul og 1/2 grønn paprika (kan bruke rød også) Grønnkål
2 ss tomatpure Gulrot
To never spinat og grønnkål Hvitløkpulver
1 ts paprikakrydder, hvitløkpulver, timian og oregano Salt og pepper
Bittelitt soyasaus Dampede grønnsaker
Salt og pepper Blomkål, brokkoli, hodekål og squash

Jeg skjønner at dette ser dyrt ut, men jeg vil anbefale alle som ønsker å prøve seg på oppskriften å bruke det man har i kjøleskapet. Om man dropper en grønnsak eller et krydder vil jeg absolutt tro at det fortsatt kan bli en suksess, det er jo fine med mat, man kan stort sett gjøre som man vil.

Det første man gjør er å brune kyllingen i pannen, den skal da være greit krydret med salt og pepper. Når den er brun og fin på alle sider legges den til side mens man forbereder sausen. Denne gangen var jeg så heldig at jeg hadde rester av  grønnsaksmos ferdig i kjøleskapet, så den var det bare å varme opp. Jeg hadde den i en ildfast form og toppet den med ost, og den smakte like godt da som den gjorde for noen dager siden. Når man lager den fra bunnen er det så enkelt som at man finner frem de grønnsakene man har/vil bruke, koker dem møre med litt salt og smør i vannet, heller av vannet, og moser dem godt med en stavmikser. Her kan man også eksprimentere litt med forskjellige krydder, jeg brukte for eksempel hvitløkpulver (som jeg tydeligvis elsker så mange ganger som jeg har skrevet det nå).

Så til sausen. Kok opp vannet og rør inn buljong, etterfult av creme fraiche. Samtidig som dette kokte stekte jeg all løken, paprikaen, spinaten og grønnkålen i stekepanna. Så blandet jeg grønnsakene inn med sausen, og smakte til med diverse krydder som står nevnt ovenfor. Da jeg savnet noe i smaken tilsatte jeg tomatpuré og litt soyasaus, som virkelig bare var prikken over i’en. Jeg stekte kyllingen etter jeg hadde laget saus så den fikk derfor  kokt en stund før jeg hadde den over i formen, men kyllingen bør brunes først så den får hvilt litt før den skal i ovnen. Om sausen koker i 3 eller 10 minutter tror jeg ikke har noe å si, så når alt er ferdig er det bare å få formen klar.

Hell sausen over i form og plasser kyllingen på toppen. Inn i forvarmet ovn, 180 grader, med steketermometer i den største fileten. Når kyllingen har nådd 64 grader skal den ut, hvor den skal få hvile i fem minutter før servering. Og voila, nydelig kylling i form med masse gode grønnsaker! Når jeg smakte dette tenkte jeg nok en gang: Lavkarbo er virkelig ikke så avskyelig som jeg forutså. Jeg elsker det.

I morgen tenkte jeg å dele litt om hvordan opplevelsen har vært til nå, hvordan jeg har det og hvor mange kilo som har forsvunnet (det er overraskende mange). Rett og slett en liten oppsummering av den første uken uten mitt elskede sukker. I kveld skal jeg bake pizza og ta meg et glass rødvin, og kose meg tv og siste innspurt på strikkingen. Vi snakkes i morgen, nyt kvelden🖤