Føler meg FANCY når jeg skriver det navnet der altså, for det er litt fancy å skrive Boeuf i stedet for beef. Men det er vist sånn det skal skrives, så da får jeg bare være på den litt finere siden her. Det er ikke til å legge under en stol at dette er et ganske fint måltid også, med mange deilige smaker. Jeg har tilberedt alt i slow cookeren min, men det kan også fint lages i en kasserolle (har ikke oppskriften på det, men det er nok bare et google-søk unna). Her er ingrediensene jeg har brukt:

  • 600 g høyrygg
  • 150 g bacon
  • 400 g tomatsaus
  • 2 ss tomatpurre
  • 2 ss soyasaus
  • 3 dl kylling buljong
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • 10 – 15 småpoteter
  • 5 gulrøtter
  • 100 g sjampinjong
  • 2 ss bladpersille
  • 2 ts timian

Steg 1: Stek bacon og kutt kjøttet opp i terninger. Når baconet er ferdig har man det i formen, før man steker kjøttet i samme stekepanne.

Steg 2: Lag sausen. Hell først vin over i stekepannen (den skal ikke vaskes etter man har stekt kjøttet), og kok inn til 3/4 mengde. Tilsett så buljongen og la det igjen nå kokepunktet. Nå tilsettes tomatsaus, tomatpuré, soyasaus og hvetemel. Få igjen sausen opp til kokepunktet.

steg 3: Kutt opp alt av grønnsaker å ha det i formen.

Steg 4: Hell over sausen, timian, bladpersille, salt, pepper og vent. Dersom man bruker slow cooker setter man den på 8 timer og lar maten lage seg selv.

Tror kanskje dette er den enkleste oppskriften jeg har lagt ut. Det er selvfølgelig litt steking og kutting, men hjelpes meg så lite jobb det er sammenlignet med hva man får. Denne retten slo skikkelig godt an i heimen her, og kommer garantert til å lages igjen om ikke så alt for lenge.

Lite tips: Jeg hadde alle grønnsakene i fra starten, men tror nok jeg hadde ventet med å tilsette gulroten. Jeg ville også lagt til løk dersom jeg skulle laget det igjen, tenker det hadde passet perfekt med en gul løk og to-tre sjallotløk.

Vet ikke om jeg har skrevet det her før, men jeg skriver det uansett igjen: Om du ikke har slow cooker, skaff det! Jeg elsker den så høyt, og den gjør matlaging så enkelt og godt. Jeg lager nachos i kveld, og har for øyeblikket kylling liggende sammen med hjemmesnekret tacosaus i Crockpoten min (merket jeg har), og det lukter deilig i hele leiligheten. Man kan lage det meste med dette veldig tidsparende apparatet, og ja jeg vil anbefale det til ALLE. Jeg har planer om å prøve meg på lapskaus i den om ikke så lenge, så det blir spennende! Nå skal jeg lene meg tilbake og vente en time til før jeg klargjør nachosen og får den i ovnen. Lykke til om du prøver deg på denne oppskriften, jeg tror ikke du blir skuffet.

Kjære alle sammen, jeg skal nå dele en oppskrift som garantert kommer til å bli en gjenganger om dere prøver dere på den. Pasta er og kommer nok alltid til å være min favoritt, for det er så anvendelig! Man kan jo lage hundrevis av forskjellige retter med så mange forskjellige typer pasta. Må le litt når jeg tenker på at det ikke er mange år siden jeg kun spiste Dolmio når jeg lagde pasta, og ba om å få bolognese uten parmesan når jeg spiste ute. The tables have turned! Heldigvis har jeg tatt til fornuft og begynt å utforske alt det spennende man kan lage. Over til dagens oppskrift. Jeg kom over The Cooking Rookie på Instagram på lørdag og scrolled gjennom oppskrifter der i timesvis, herregud så mye inspirasjon jeg fant! Jeg ble inspirert av hennes oppskrift som du kan finne her, men valgte å gjøre en god del endringer. Fremfor å lage en one pot versjon gikk jeg for gratinering, i tillegg til at jeg la til en del ingredienser.

Her er det jeg brukte:

  • 500 g pasta (pennoni)
  • 2 kyllingfilet
  • 125 g bacon
  • 3 ss italiensk dressing (kan lages selv eller kjøpes på butikken)
  • 2 fedd hvitløk
  • Ett glass pastasaus
  • 3 dl matfløte
  • Fersk basilikum
  • Apetina mozzarella
  • Apetina mozzarella og rød cheddar
  • 50 g parmesan
  • Salt og pepper

(Quick tip: all ost fra Apetina fås kjøpt på Rema 1000 med 40% avslag denne uken)

Denne retten skal tilberedes i stekepannen før den skal inn i ovnen. HUSK! at pastaen ikke skal fomhåndskokes, den skal koke i sausen. Men først, varm opp stekepannen og tilsett italiensk dressing (lys dressing, ikke kremete dressing). Kyllingen skal stekes i dressingen, ikke i olje eller smør. Når kyllingen nærmer seg ferdig drysser man over litt salt og pepper, før man setter den til side og steker baconet.

Når alt er baconet er gyldent og sprøtt tilsetter man pastasaus og fløte. Her kan man selv velge hvordan saus man går for, jeg valgte en nøytral pastasaus fra Jacobs utvalgte. Når man har blandet at alt sammen tilsetter man pastaen og blander den godt inn sånn at all pasta er dekket av saus. Legg så over lokket og la putre i ca 15 minutter, til pastaen er al dente. Pastaen skal være spiselig før man har den over i ildfast form, men ikke for myk ettersom den også skal inn i ovnen.

Tilsett gjerne litt basilikum i sausen for mer smak, jeg sparte det til slutt men kommer nok til å ha litt i sausen neste gang. Når pastaen er klar legger man den over i en ildfast form. Jeg la ett lag pasta, drysset rikelig med mozzarella og basilikum og la over et nytt lag pasta. På toppen hadde jeg over parmesan, enda litt basilikum og blandingen av mozzarella og cheddar (den er helt magisk når noe skal gratineres).

Når alt er på plass i formen skal den rett i ovnen (230 grader) i 15 minutter. Jeg hadde litt rester av focaccia som jeg serverte sammen med pastaen.

Kan garantere at du kommer til å takke meg om du prøver deg på denne retten. Alle kan lage den og den er skikkelig smaksrik. Skjønner at jeg ofte sier “dette er det beste jeg har laget!”, men jeg mener jo alltid det. Etter at jeg lagde dette satt jeg bare her og tenkte “shit, dette var virkelig det beste ever!” så ja plis prøv det selv<3

Kjære støttespiller, medmenneske, artigpetra og favoritt.

I går så jeg en film så fikk meg til å tenke på deg, og i det jeg lukket øynene og forestilte meg deg stående i gangen hos mor og far med verdens største smil og åpne armer, begynte tårene å fosse ned. Tanken om at jeg aldri mer skal få se deg, klemme deg, lytte til deg eller bare få være i samme rom som deg river mer i hjertet enn noe annet. Da du døde var jeg så sint på deg, så uendelig sint for at du forlot meg. Det kunne gå uker mellom hver gang vi snakket, noen ganger måneder, men jeg trengte deg alltid der. Ingen har noen sinne forstått meg sånn som du, for vi er jo tvillingsjeler. Jeg elsket deg så himmelhøyt at jeg enda dytter bort tanken om at du er borte, det gjør så alt for vondt.

Men jeg er ikke sint på deg lengre, og når jeg tenker på deg tenker jeg kun på de fine stundene. Det er de vi har flest av, gode minner om fine dager fylt med latter, åpenhet, sårbarhet og kjærlighet. Vi kunne snakke om alt, for selv om jeg fortsatt var ung, forstod du at jeg forstod. Du hadde det vanskelig med ting jeg har forstått mye mer av i voksen alder, og i løpet av de siste årene har jeg vært gjennom mye lignende selv. I mine situasjoner har jeg alltid tenkt på deg, og forestilt meg hva du ville sagt for å gjøre ting bedre. Jeg vet vi hadde tullet og grått, og så hadde du betrygget meg med at alt kom til å gå bra, og at alt går over. Jeg bærer med meg dine ord og din kjærlighet hvor enn jeg går, og i mine mørkeste stunder føler jeg at du er der som min engel. Det er sånn jeg liker å forestille meg deg nå, som en vakker engel som gjør gode ting. For det finnes ingen tvil om at du var et godt og nydelig menneske.

Jeg har tenkt på deg i hele dag, og følte et stekt behov for å skrive ned noen av følelsene mine. Jeg er ikke overtroisk av meg, men det var du, så kanskje de har internett du er nå så du får lest dette brevet. Så til slutt vil jeg si, hvis jeg er så heldig at du leser, at jeg elsker deg for alltid. Du var og kommer alltid til å være mitt favorittmenneske, og jeg er så takknemlig for alle stundene vi har delt. Kjøss og klem<3

Jeg vil bare starte med å beklage, det er virkelig ikke meningen at Adrians tær skal være med på så mange matbilder, men det har nå bare blitt sånn. Så beklager. Nok om det, nå skal jeg dele en oppskrift jeg er VELDIG stolt av. Baconsurra kylling er selvfølgelig ingen nyhet, men tilbehøret og sausen har jeg kommet opp med selv.

Her er en liste over hva man trenger til 2 personer (men som vanlig er det nok saus til 6):

Middag

2 kyllingfilet

1 pk mozzarella

4-6 skiver bacon

1 pose ris

Tilbehør

4 sjampinjong

1/2 paprika

1/2 rødløk

1 pose grønnkål

2 ss soyasaus

Salt og pepper

Saus

1/2 paprika

2 sjallotløk

2 fedd hvitløk

1/4 løk

1/4 rødløk

2 ss bladpersille

2 kuber kylling buljong

1 dl vann

Ett beger creme fraiche

1 ts chillipulver

1 ts paprika (krydder)

Salt og pepper

Jeg lagde tre fileter ettersom jeg hadde kjøpt en tre pk på tilbud og alltid er redd for at det skal bli for lite mat, men kan nå fortelle at man blir mett på å bare spise en. Det første man gjør er at man åpner opp kylling og fyller den med mozzarella, og når dette er gjort surrer man bacon rundt og bruner den i stekepannen. Legg så kyllingen i en ildfast form med steketermometer i en av filetene, når kyllingen har nådd 70 grader tar man den ut å lar den hvile. Samtidig som kyllingen er i ovnen kan man lage tilbehør og saus.

Jeg kuttet opp alle grønnsakene samtidig som brunet kyllingen i stekepannen, så jeg hadde alt klart når kyllingen gikk inn i ovnen. Ha alle grønnsakene i stekepannen bortsett fra grønnkålen, la det surre litt før du tilsetter grønnkål, soyasaus og krydder. Dette går veldig fort, så gjerne vent til kyllingen nærmer seg ferdig. Lag heller sausen først siden den godt kan stå å trekke en stund.

Når du skal lage sausen har du bare alle grønnsakene i en kasserolle, hvor det skal surre en liten stund før du tilsetter kylling buljong og vann. Når vannet når kokepunktet tilsetter man Creme Fraiche og blander godt. Når alt er blandet godt brukte jeg stavmikser for å gjøre sausen myk. Dette resulterte i en tykk og deilig saus! Jeg er seriøst så fornøyd med den at jeg aldri kommer til å kjøpe ferdig kyllingsaus igjen. Jeg skjønner at det er enkelt å kjøpe en pakke fra Toro, men dette er også enkelt også smaker det helt himmelsk. En skikkelig anbefaling!

Adrian spiser alt, men det skal mye til å for å få han begeistret. Han er typen som nikker og sier “mhm ja dette var godt”, men aldri “omg dette var helt sjukt digg!”, så når han ble entusiastisk og dro på smilebåndet av denne maten her kjente jeg skikkelig på mestringsfølelse. Jeg kommer meg gradvis opp og frem i matlagingen, og syntes det er utrolig gøy at jeg tør å lage litt ting uten å følge noen oppskrift.

Så ja, 10/10 måltid som anbefales varmt. I dag lager jeg beef bourguignon for første gang, men da en blanding av flere oppskrifter. Det er så mange som lager alt forskjellig, så jeg liker og ta det beste ut av flere oppskrifter og håpe på det beste. Jeg tror nok jeg har truffet godt i dag for det lukter helt himmelsk her hjemme. Jeg legger ut oppskriften jeg har brukt på den i morgen. Til sist vil jeg bare selv kommentere hvor utrolig gøy det er å ta bilder med et skikkelig kamera. Jeg syntes bildene blir veldig klare og fine, og at det har løftet bloggen ett hakk opp. Håper du prøver deg på oppskriften og at du får en fin helg <3 KLEM