Verdens beste lavkarbo pizza!

Categories Blogg

Som lovet kommer nå oppskrift på det jeg vil kalle verdens beste hjemmelagde pizza (dette er selvfølgelig relativt). Denne oppskriften er litt egen, men mest inspirert av andre. Den er lavkarbo, og metter mer enn noen pizza jeg har smakt i hele mitt liv. Jeg spiser lett en hel grandis, men denne klarer jeg maks tre stykker av, selv om den er på samme størrelse som Grandiosa (som jeg lærte at i går inneholder så mange som 75 sukkerbiter). Denne oppskriften anbefaler jeg ALLE å prøve, for den smaker absolutt fantastisk og er mye sunnere enn ferdigpizza.

Pizzabunn Pizzasaus
200 gram revet ost (jeg bruker 4 oster fra Tine) 300 – 400 g kjøttdeig
2 egg 1 boks hakkede tomater
1 ss fiberhusk 1 ss tomatpuré
6 ss sesam-mel (eller mandelmel) 3 fedd hvitløk
1 ss oregano 1 ss oregano
1 ts timian 1 ts hvitløkpulver
1 ts basilikum Ost til topping

Så, for å lage den enkleste pizzabunn i verden er det eneste du trenger å gjøre å: Blande alle ingrediensene godt i en bolle, legg klumpen med “deig” på et bakepapir, legg et nytt bakepapir over og kjevle bunnen flat. Dette gir en rund og fin sirkel, som du ser på bildet over. Bunnen skal så inn i forvarmet ovn (220 grader), hvor den skal stekes uten fyll i 10 – 15 minutter. Jeg vil anbefale å kjenne på bunnen, da merker du fort om den er ferdig.

Fyllet har en liten hemmelighet, eller sausen har det. Jeg fikk et tips om at sausen ble bedre om den fikk stå en dag i kjøleskapet (takk Fredrik<3), og det kan jeg bekrefte at stemmer. Jeg har laget pizzaen to ganger nå, første gang med en saus som fikk stå og andre gang med en saus som ble laget rett før deigen. Den første, med saus som hadde stått i kjøleskap, var definitivt best. Men har du ikke tid, så har du ikke tid. Fyllet uansett, er himla rett å lage. Du har alle ingrediensene i en beholder, og moser det sammen med stavmikser. Når sausen er klar stekes kjøttdeig (i to omganger, da blir den mørere) før sausen tilsettes, så kan det godt putre i fem til ti minutter. Gjerne la sausen stå å putre mens pizzabunnen er i ovnen. Jeg bruker å blande en halv løk med kjøttdeigen på slutten av steketiden, så om du er glad i løk så gjør gjerne det.

Når bunnen er fin og fyllet er klart, er det bare å smøre det utover pizzaen og toppe med ost. Jeg krydrer også godt med pizzakrydder før jeg setter pizzaen i ovnen. Dette krydre kan også brukes i bunnen og fyllet i stedet for å bruke de krydrene jeg listet separat. Når pizzaen er klar skal den inn i ovnen til osten har smeltet, 220 grader her også. Dette tar ca 15 minutter, men her er det bare å følge med å se det an.

Jeg topper den ferdigstekte pizzaen med hvitløksdressing og grillkrydder, med salat på siden. Håper virkelig du lykkes med å lage denne, for da tror jeg du kommer til å bli imponert over hvor godt og enkelt det er. Jeg har aldri fått så mange forespørsler på oppskrift som jeg fikk da jeg delt bilder av denne på sosiale media, så jeg håper mange prøver seg og sender meg/tagger meg i resultatet! Til uken kommer det oppskrift på en alternativ mos som jeg lagde til svinesteik i går, den var helt magisk og jeg skal nå varme opp rester av den og steke noen fiskekaker. Håper du har hatt en fin helg, og at du har en fin søndagskveld<3

2 kommentarer

2 thoughts on “Verdens beste lavkarbo pizza!

  1. Lagde bunnenbetter oppskriften og valgte vår vanlige topping og saus.
    Pizzaen ble ok, men smakte fryktelig mye salt.
    Vurderer å bruke annen ost ved neste forsøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *