Finnbiff i soppsaus med egendefinert rotmos og dampede grønnsaker

Categories Mat

Husker dere at jeg avsluttet forrige innlegg med at jeg skulle drikke to glass vin i går? Det har jeg fått angre på i dag, for å si det MILDT! Får klump i magen og dårlig samvittighet når jeg kaster bort en hel dag på sofaen, selv om det var fint å kose seg litt ekstra i går hadde jeg lett latt det være om jeg skulle gjort det om igjen. Kostholdsmessig har også dagen vært et rent mareritt. Jeg har hatt lyst på sjokolade, pasta, burger, chips, pizza, rødbrus, og mest av alt, is. Men jeg har klart å la det være, og tok til takke med egg og bacon som en samboer sendt fra gud var så snill å lage til meg. Så blir det pizza til kvelds, og selv om jeg skulle ønske at jeg slapp å lage den selv vet jeg heldigvis smaker bedre enn både Pizzabakeren og Peppes.

Men som jeg sa i går, så skal jeg dele oppskrift på den deilige retten jeg lagde med finnbiff tidligere i uken.

Finnbiff i soppsaus Egen rotmos (3 middager, eller 6 pers)
400 g finnbiff 1 kålrot
To never sjampinjong 1 sellerirot
3 fedd hvitløk 1 blomkål
1 liten løk 1/2 boks hvitløkssmør fra Synnøve
1 liten sjallotløk 2 ts hvitløkspulver
2 dl matfløte 2 ss oregano
2 ss laktosefri Creme Fraiche Salt og pepper
Saften fra en halv sitron Litt matfløte om den blir tykk
1/2 – 1 ts soyasaus Dampede grønnsaker
Salt og pepper Brokkoli, hodekål og squash

Da starter vi med mosen, som jeg dessverre ikke har tatt bilder av fremgangsmåte på (men det er veldig enkelt). Dersom man ikke går på lavkarbo og ønsker en billigere versjon av denne, kan man bytte ut grønnsakene med potet.

  1. Kutt opp grønnsakene i små biter.
  2. Kok opp vann og tilsett først kålroten, det er den som trenger mest tid. Tilsett selleriroten etter 10 minutter, la koke i 5 minutter til før blomkålen tilsettes på slutten. La alt koke sammen i fem minutter og hell av vannet. Her vil jeg anbefale at man prøver seg litt frem, for hvis bitene er store kan det hende at man trenger lengre tid.
  3. La grønnsakene ligge i kasserollen når vannet er helt av, tilsett hvitløkssmøret og sett lokket på. La stå ett minutt så smøret smelter over grønnsakene.
  4. Tilsett krydder.
  5. Lag mos av blandingen med stavmikser eller potetmoser. Jeg brukte potetmoser første gang, men lærte på gang nummer to at det var hundre ganger bedre å bruke stavmikser.
  6. Dersom mosen blir for grov, kan man tilsette litt fløte. Her er det bare å smake seg frem.

Når jeg har laget dette har jeg nok mos til tre middager. I første omgang spiser vi rett fra kasserollen som den er, men de resterende porsjonene har jeg i en ildfastform som jeg strør ost over og varmer opp i ovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter. Det smaker egentlig like godt uansett hvordan man servere det

Så over til finnbiffen.

  1. Start med å kutte opp grønnsaker.
  2. Stek kjøttet på middelsvarme til all rødfarge er borte. Her er det viktig at man ikke oversteker kjøttet, så vær rask med å ta det av så fort det ser fint ut. Husk at kjøttet skal blandes med soppsausen etter hvert, så da kommer det til å bli stekt/kokt nok.
  3. Når kjøttet er tatt av, skal soppen stekes i fettet fra biffen. Dersom alt fettet trekker inn i soppen, kan man tilsette litt smør.
  4. Tilsett all løken, og la den bli gylden og fin.
  5. Hell over fløten og tilsett creme fraiche, og kok opp.
  6. Vri en halv sitron og bland inn litt syre i sausen og smak til med salt og pepper.
  7. Når alt er tilsatt og sausen koker, tilsettes kjøttet.
  8. La nå blandingen putre i 10 – 15 minutter, mens du klargjør resten av middagen.

Altså, dette smakte helt fantastisk. Det er enkelt å lage, har mange gode smaker, og 2/3 av tallerken består av grønnsaker. Føler at dette er noe som passer godt på hytta eller hvis man skal kose seg skikkelig på en kald høstkveld. Her skal det hvertfall lages igjen til uken, for dette er absolutt en ny favoritt.

Nå venter et glass vin, NEIDA! Nå skal jeg ta meg en varm dusj, få pizzaen i ovn og kose meg med skal vi danse. Jeg er endelig litt mer oppe og nikker, så kanskje jeg klarer å kose meg litt i kveld også. I morgen er planen å dra på gymmen å løpe 4 x 4 før lunsj, så det blir jo veldig spennende. Tror det kan være et lite dytt tilbake til de veldig fine vanene vi endelig har fått i hus. Hvis du har lest helt hit, så for det første applaus, og for det andre: kommenter noe jeg kan lage å legge ut oppskrift på til uken! Gi meg gjerne en liten utfordring, altså en rett som ikke er lavkarbo men som jeg skal prøve å gjøre lavkarbo. Så sjekker vi om det er sant som de sier, at alt er mulig?

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *