Loaded chicken fajita nachos!

Categories Blogg

Endelig fredag, igjen. Selv om det er koronatimes går tiden like fort som alltid, og det gjør meg egentlig litt glad siden vi nærmer oss sommeren med stormskritt. Her er det forså vidt sommer allerede, med sol og en gjennomsnittstemperatur på over 10 grader.  Tenkte at det var passende med et alternativ til den orginale tacoen nå som det for mange er tacofredag, selv om at jeg vet at en fredag uten den tradisjonelle vanlige tacoen ikke er et tema for de fleste. Men, skulle du mot all formodning ha lyst å prøve noe nytt har jeg et glimrende forslag. 

Fajitasnachos, som er loaded fordi man legger det i flere lag. Dersom man ikke lager salsa og guacamole fra bunn tar det ikke lange tiden, men det er greit å la kyllingen marinere en stund så da har man god tid til å lage dip (oppskrift på både salsa og guacamole finner du her). 

Her er en liste over det man trenger: 

  • Kylling
  • Nachos
  • Ost (smakte veldig godt med cheddar og mozzarella)
  • Paprikakrydder
  • Malt koriander
  • Hvitløkspulver
  • Spisskummen
  • Chillipowder
  • Cayennepepper
  • Hvitløk
  • Rød, grønn og gul paprika
  • Løk
  • Olje
  • Salt og pepper

Det første man gjør er å marinere kyllingen. Den trenger ikke nødvendigvis å stå lengre enn 30 minutter, men dersom man har tid kan man godt sette den til marinering på morgenen, sette på et lokk og la den stå i kjøleskapet til man skal lage middag. Hvor mye man trenger av de forskjellige krydrene kommer an på hvor mye kylling man skal lage, men jeg bruker en rimelig mengde av dem alle. Når jeg har hatt i alt av krydder tilsetter jeg litt limesaft og litt oliven olje. 

 

 

Samtidig som kyllingen marinerer kan man kutte grønnsakene opp i strimler. Når det er klart kan man starte med å steke kyllingen, jeg gjorde dette i en stor kasserolle sammen med litt olje. 

Når kyllingen er ferdig settes den til side før man har litt mer olje sammen med noen fedd hvitløk i kasserollen. La dette surre et minutt eller to før du tilsette paprikaen og løken. Når alt paprikan er blitt varm og fått vendt seg om i krydderet blander man det sammen med kyllingen. 

Neste steg er å få alt over i en ildfast form. Start med ett lag nachos, legg over kyllingblandingen og avslutt med ost. Når det er gjort en gang gjør man det en gang til. Dersom du bruker en liten med høy form kan de hende at du til og med kan lage tre lag, dette ser man an selv. Sett nachoen inn i forvarmet ovn (200 grader) i 15-20 minutter når den er klar. 

Du ser at nachoen er ferdig på osten, hvis den er smeltet og gylden er det bare å få den på bordet. Det smakte utrolig godt, og er absolutt verd et forsøk dersom du syntes fajitas er godt. Lykke til med matlagingen og god helg<3 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *