Hjemmelaget burger med Trines hamburgerbrød!

Categories Blogg

God onsdag! Og 1. april for den saks skyld, håper ingen har blitt lurt for hard i dag. Jeg prøvde lure Adrian med at alt åpner igjen etter påske men med tanke på at han svarte med YES! anser jeg ikke det som en godt gjennomført aprilsnarr. 

Forleden dag lagde jeg hjemmelagde burgere fylt med ost og hjemmelaget hamburgerbrød, mye jobb men vell verd det. Lagde ovnsbakte poteter og hadde aioli til som tilbehør. I går gikk jeg for noe enkelt som denne: 

Jeg syntes den er sinnsykt god hvis man legger til litt kylling og topper den med sprøstekt bacon. Jeg sier det er enkelt, men man må faktisk røre i 12 minutter så litt tid til rådighet bør man ha. 

Over til burgerne, jeg lagde for første gang hjemmelaget hamburgerbrød og gjett om det ble godt! Jeg brukte oppskrift fra Trines matblogg.

Det man trenger til brødene er: 

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 500 gr hvetemel
  • 50 g smør

Jeg har ikke eltemaskin, men har en brødmaskin som elter. Tror ikke jeg ville lagd disse brødene uten den da det skal eltes ganske mye. Det å lage brødene er veldig enkelt, men det tar ganske lang tid. Man har alt unntatt smøret i bollen og elter i 10 minutter, så legger man til smøret og elter i 10 minutter til. Her skal man egentlig øke farten, men det jeg gjorde (og som dere med brødmaskin kan gjøre) var at jeg lot den elte i 10 minutter, så tilsatte jeg smøret og startet programmet (som varer i 1,5 t) på nytt. For det man skal gjøre etter at deigen har eltet er at den skal heve i 60 minutter. Da er brødmaskin god og ha ettersom den er perfekt for heving.

Deigen skulle egentlig være nok til 10 brød, men jeg lagde åtte. Når den er ferdig å heve er det bare dele den opp og forme bollene som hamburger brød, før man lar de etterheve i 45 nye minutter. Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme. 

Når brødene er ferdige å heve pensler man de med vann og sesamfrø før man setter de i ovnen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, men etter ca 10 minutter bør man begynne å følge med. Når brødene har fått en gylden og fin farge kan man ta dem ut. 

Så over til burgerne, det man trenger da er: 

  • 500 gram kjøttdeig
  • 1/2 rødløk
  • 1 sjallotløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 kvister bladpersille (kan sløyfes)
  • Cheddar og mozzarella
  • Salt og pepper

Finhakk grønnsakene og bland de inn med deigen. Her har jeg lært at man bør bruke kjøttdeig fremfor karbonadedeig fordi den innholdet mer fett. Når man lager burgere fra bunnen av bør man bruke kjøttdeig mellom 18 og 22 prosent for å få en saftig og smakfull burger. 

Når deigen er blandet skal den formes. Da tar man en liten håndfull kjøtt som man former som man vil. Dette skal gjøres i to omganger, så man går lagt ost mellom lagene. 

Etter at burgerne er ferdig formet er det bare å steke dem. For å få best resultat bør man steke eller grille burgeren på medium høy varme. En 1,5 centimeter tykk burger trenger halvannet til to minutter steketid på hver side.

Når burgerne er stekt ferdige på den ene siden og snudd, legger man cheddar og bacon på topper og lar de stekes ferdig under lokk. Så, er alt klart for servering!

Når det kommer til tilbehør kan man lage akkurat hva man vil! Siden dette var første gang jeg lagde alt fra bunnen ble det ikke noe fancy dressing eller salat, selv om jeg har veldig lyst å prøve meg på det en gang. 

De ovnsbakte potetene er veldig enkle, men de har jeg som sagt tenkt å dedikere et eget innlegg til så de blir litt lettere å finne frem til. De kan brukes som tilbehør til det meste. Håper du prøver deg på denne neste gang du har lyst på burger, send meg gjerne bilde eller tag meg om du gjør det! Lykke til med matlagingen og ha en fin uke x

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *