Lavkarbo burger and fries!

Categories Mat

Altså, det høres jo nesten umulig ut? Burger og fries er liksom det optimale dagen derpå måltidet, og assosieres derfor veldig fort med junkfood. Men, det trenger det heldigvis ikke å være! Som jeg nevnte var ikke lørdag min beste dag, og når jeg cravet alt med mye karbo var burger en av de tingene jeg hadde mest lyst på. Og selvfølgelig fries. Det ledet til at jeg i går kveld bestemte meg for at i morgen, da blir det burger, og burger ble det.

Hamburgerbrød/rundstykker Fries
3 dl mandelmel (eller sesammel) 400 – 500 g sellerirot
5 ss fiberhusk En god olivenolje
2 ts bakepulver Grillkrydder
2 ts saltflak Til burger
2 ts hvitvinseddik 150 g hamburger (se oppskrift)
2,5 dl kokende vann Cheddar og bacon
2 eggehviter Salatblanding

Det første jeg vil si her er at jeg fulgte oppskriften på brød fra boken “selvforsvar mot overvekt”, men har gjort noen endringer på oppskriften som står ovenfor. Dette har jeg gjort fordi brødene kunne hatt godt av litt mindre egg og litt mer salt. Og angående burgerne vil jeg anbefale dere som ikke lager dem selv å sjekke denne guiden fra Bramat.

Fremgangsmåte: Hamburgerbrød / rundstykker

Denne oppskriften kan, som dere ser, både brukes til burgerbrød og rundstykker. I dag ble det førstnevnte, i morgen blir det rundstykker til lunsj. Fremgangsmåten er enkel: Bland alt det tørre i en bolle, tilsett alt det våte samtidig, og rør om til du har fått den sammensatt deig. Den egentlige oppskriften mener at man skal dele deigen i seks, men jeg gikk for fire og er veldig fornøyd med det. Det ga fire gode “boller”.

Når deigen er klar kan den settes rett i ovnen på 175 grader i ca 1 time, gjerne toppet med frø av et eller annet slag (jeg gikk for sesamfrø). Se an om de trenger litt mer tid, jeg lot dem stå fem minutter lengre fordi jeg alltid er redd for å understeke.

Sellerifries

Jeg slutter ikke å bli overrasket av hvor mye potetrelatert som også kan være sellerirelatert. Sellerirot er virkelig den nye poteten her i huset, og den smaker utrolig nok bedre enn potet spør du meg. Fremgangsmåten er også her enkel, og jeg gjorde den i dag enda litt enklere ved å forberede selleriroten på morgenen. Start med å kutt selleriroten akkurat som du ville gjort med potet om du skulle laget fries (og om du gjør dette lenge før middag, legg dem i en bolle med kaldt vann og salt). Kok dem så i 2 minutter i lettsaltet vann, før du sprer dem ut over en langpanne og pensler dem med olje. Her er det viktig å ikke bruke så mye, for selv om oljen ikke har karbohydrater inneholder den veldig mange kalorier.

Når alt ligger klart på stekebrettet kan du krydre med det du vil. Jeg er veldig glad i grillkrydderet fra Knorr, men det skal nok funke med det meste. Jeg vil anbefale å krydre godt for å få mye smak. Nå er alt klart for ovnen, som skal være forvarmet til 220 grader varmluft. Her er det viktig å følge med. Vend litt på “chipsen” når det har gått 6 – 7 minutter, og la det stå 5 minutter til. Dette funket for meg, men det kan godt hende du må ta dem ut tidligere eller senere. Da jeg først tok disse ut av ovnen tenkte jeg “nei dette ble jo ikke bra”, fordi de var så slappe. Men der tok jeg feil, for det ble skikkelig godt! De er slappe, men om du er som meg og liker slapp chips, u in for a treat.

Om du ikke er lavkarbo menneske så kan du godt gjøre dette litt enklere å bruke ferdige hamburgerbrød, men jeg vil uansett anbefale deg å bytte ut Hoffs opphøgde med sellerifries. Det er billig og sunt, og smaker i tillegg like godt om ikke bedre. Håper du prøver deg på oppskriften, og selvfølgelig at du lykkes❤️

Også håper jeg mandagen din har vært fin!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *